מעבר דירה הינו פרויקט שמתחיל באריזה, ממשיך בהובלה ונגמר בפריקת הציוד. כל כך הרבה דברים יכולים להשתבש בכמה שעות האלה אז הנה כמה טיפים למעבר דירה מוצלח.
לפני הכל
- הכנת הדירה לפני המעבר - לפני הכניסה לדירה אנשים נוהגים לבצע פינישים כגון: צבע, תיקונים, קידוחים למיניהם לתליית טלוויזיות וניקיון, כדי להכין את הדירה לקראת הכנסת הציוד. לאחר העברת הציוד, יהיה פחות נח להגיע לכל מקום כדי לבצע את המטלות הללו.
- תכולת המקרר ביום המעבר - יש להכין צידניות עבור תכולת המקרר אך לא לארוז את המקרר מוקדם מדי, עדיף לשאול את המובילים מתי הזמן הכי טוב להתחיל לארוז את תכולת המקרר כדי לצמצם את הזמן שתכולתו תהיה בחוץ.
- חשמל - חשוב לזכור מובילים אינם מוסמכים לפרק/להרכיב/להתקין חשמל גלוי כגון שנדלירים, מנורות התלויות על הקיר יש לתאם עם חשמלאי מוסמך לביצוע הפעולות הללו.
- גז - יש לפנות לספק הגז ולתאם מולו מתקין לאחר ההובלה על פי חוק הוא חייב לבדוק שאין נזילות או בריחות של גז.
- פגיעות או שריטות קודמות - ישנם מובילים שישימו לב שיש על הציוד שלכם ויעדכן אתכם לפני שיוביל את אותו ציוד. רצוי מצדכם לעבור על הציוד שלכם לפני ההובלה, המובילים לא תמיד ישימו לב לכל פגיעה או שריטה שהייתה לכם וכך תוכלו למנוע אי נעימות.
- עונת המעבר - פחות מומלץ לעבור בחודשי יולי אוגוסט בגלל עליית תעריפי ההובלות ואם כבר אז לכוון לאמצע החודש.
- להכין צ'קליסט - ישנם הרבה פעולות וסידורים שיש לעשות מעבר להעברת החפצים על ידי מובילים וכדי שלא תתקעו בדקה האחרונה הכנתי עבורכם צ'קליסט המכיל את רוב הדברים שעליכם לסדר לקראת, תוך כדי ואחרי המעבר.
סגירת ההובלה עם המוביל
- הצעת מחיר כתובה - רצוי לקבל את הצעת מחיר בצורה כלשהי בכתב, מייל, מסרון או ווטאסאפ לדוגמא, כדי למנוע מצב בו יש פער בין מה שסוכם למה שבוצע בפועל.
- בעיות שעלו בהובלות קודמות - רצוי להגדיל ראש ולעדכן את המוביל עוד בהצעת המחיר על כל בעיה שהייתה בהובלה הקודמת כגון ציוד שלא נכנס למעלית ציוד שלא עבר בחדר המדרגות והיה צורך במנוף או בפירוק, חשוב לציין מידע כזה כדי שהמוביל ידע מראש לתכנן את המעבר בבטחה.
- מה נשאר ומה הולך - רצוי שבהצעת המחיר תבקשו הצעה עבור הציוד שבוודאות עובר ותמחור נוסף עבור ציוד שכרגע בסימן שאלה, ככה תוכלו לדעת את התמחור מראש ולעשות את השיקולים שלכם.
- יצירת קשר - רצוי מאוד לפנות למוביל שאיתו סגרתם בכל שאלה שיש לכם לפני ההובלה, אך חשוב לזכור שהמוביל יכול להיות כרגע בהובלה אחרת ולכן לפעמים עדיף להשאיר מסרון או וואטסאפ והמוביל יחזור אליכם עם תשובה אחרי שהוא חשב ללא טרדות.
אריזה
- לוודא שסוגרים קרטונים בצורה נכונה.
- לוודא שאורזים את כל הפריטים בקרטון הנכון והגודל הנכון.
- לוודא שהקרטונים מלאים בקצוות ועד הגובה ולא יכולים להימעך כדי שבזמן המעבר לא יפגע הציוד.
- לעטוף כל כלי שביר בעיתון, נייר, מגבת או נייר אריזה ולוודא שהוא עטוף דיו כך שלא ישברו במהלך ההובלה.
- לרשום על כל קרטון אם שביר ולאיזה חדר הוא מיועד.
- רצוי לפרט מה יש בתוך כל קרטון ולאיזה חדר בבית הוא שייך, כך יוכלו המובילים לפרוק את הארגזים ביעילות ובמהירות.
- לוודא עם המוביל האם בהצעת המחיר כלול אספקת קרטונים לאריזה ומה בדיוק זה מכיל (דבק טייפ, נייר אריזה וכו').
- חשוב שכל הציוד יהיה ארוז בקרטונים ככל שניתן, במקרה הצורך ניתן יהיה להשתמש בשקיות עבור שמיכות סדינים וכריות אך לא ביגוד מכיוון שביגוד כבד יותר והשקית עלולה להיקרע במהלך ההובלה.
- לפני ההובלה כדאי לרכז את כל הקרטונים במקום אחד נגיש, מובילים בד''כ מתחילים קודם מהקרטונים וזה יחסוך לכם זמן יקר.
בזמן ההובלה:
- לא לשכוח את צלחת המיקרו ניתן לעטוף אותה במגבת או בקרטון להדביק טוב ולהשאיר בתוך המיקרו.
- חשוב לדאוג למוביל לחנייה כמה שיותר קרוב לכניסה למבנה.
- להכין ציוד אישי בפינה מסוימת שבה אין למובילים מה להעביר על מנת שהמובילים לא יעמיסו בטעות ציוד אישי שלכם למשאית. יכול להיות שיעמיסו את זה בהתחלה ואז יצטרכו לפרוק את המשאית כדי למצוא את זה.
- ציוד אישי שכדאי לשמור עליכם או בפינה מסוימת זה טלפונים, מטענים, מפתחות, תיקים אישיים, ילקוטים של בתי הספר, תרופות, וכל מה שתרצו שיישאר נגיש במהלך ההובלה או שיעבור איתכם ברכב.
- לקחת בחשבון שהובלה יכולה לקחת מספר שעות רצוי להשאיר שתייה וארוחת בוקר/צהריים, מומלץ שתייה חמה קפה וכו' כל אחד לפי הצרכים שלו אך חובה להשאיר מים.
- חשוב לדאוג לפניי שמגיעים המובילים שכל הרהיטים מוכנים לתזוזה ולא להשאיר ציוד קטן שעוד לא ארזתם על או בתוך הרהיטים אלא לרכז את כל השאריות של האריזה במקום אחד, בנוסף זה יקל עליכם את אריזת השאריות כשהם מול העיניים ויחסוך לכם זמן יקר בהובלה.
פריקה
- חשוב לדאוג למוביל לחנייה כמה שיותר קרוב לבניין מבעוד מועד.
- כשמגיעים לדירה החדשה חשוב להיות מרוכזים ולכוון את המובילים היכן לפזר את כל הציוד.
- חשוב לזכור לא לחבר את המקרר/מקפיא לחשמל כ-2-3 שעות לאחר שהגיע למקום וזאת כדי לשמור אל איכות חיי המדחס.